Informatie betreffende de computerbril op sterkte.

Dankzij een lichte correctie kunnen de ogen makkelijker op beeldscherm afstand scherp-stellen en zullen zij niet zo snel vermoeid en geïrriteerd raken. De computerbril is daardoor een absolute aanrader voor een ieder die langdurig voor een beeldscherm werkzaam is. Met minder vermoeide en geirriteerde ogen zult u dankzij de computerbril veelal meer geconcentreerd blijven.


De voordelen van de computerbril in het kort

computerbril
Uw lichaamshouding van uw hoofd blijft natuurlijker op beeldscherm en toetsenbord, alles helder op afstand kleiner dan 2 meter.

Vergoeding bij aanschaf van een computerbril

Een beeldschermbril is vaak een noodzakelijkheid geworden omwille van het werk en niet om privé-redenen waardoor een computerbril vergoed kan worden door de werkgever. Lees ook: Voor bedrijven.
De computerbril is een uitstekende keuze.

Naast de beeldschermleesbril zijn er ook multifocale brillen. Er zijn ook computerbrillen zonder sterkte. Deze worden ook wel game bril of office bril, kantoorbril genoemd.

Wat is een Multifocale Bril

Dit zijn glazen waarvan de sterkte van hoog naar laag gelijkmatig toeneemt. Je kunt het verschil in sterkte in de lens niet zien, er zijn verder geen randen te zien.. Er zitten dus geen 2 verschillende sterkte lenzen in het glas. De sterkte vloeit langzaam door naar beneden. Het gedeelte bovenin is voor het computer beeldscherm en het onderste gedeelte is voor het computer keyboard. Met dit soort lenzen kunt u dus vanaf elke afstand alles goed zien. Multifocale beeldschermbrillen zijn brillen met glazen die zodanig geslepen zijn dat zowel op gewone leesafstand (30-40 cm) als op beeldschermafstand (50-60 cm) teksten en figuren goed gelezen kunnen worden.

De multifocale bril is wel een stuk duurder. Dit komt grotendeels door de aparte glazen. De multifocale bril is bijzonder geschikt om van dichtbij en veraf goed te kunnen zien. Zorg er voor dat uw multifocale bril inclusief geharde super ontspiegelde glazen is.

De Game Bril

Naast de beeldschermbril op sterkte is er ook de zogenoemde game bril ook wel office bril genoemd. De game bril gebruikt geen glazen op sterkte maar filtert game bril het blauwe schadelijke licht uit wat beeldschermen van computers, laptops, tablets en smartphones uitstralen.

Vandaag de dag zit bijna iedereen wel geregeld achter een computer monitor en maar al te vaak kijkt men nog eventje op facebook voor het slapen gaan. De gamebril, office bril is voor degene die echter geen bril op sterkte nodig hebben maar wel dikwijls achter een home computer zitten. Dat kan voor het werk zijn maar ook voor gamers. Gamers zitten misschien nog langduriger achter een computer. Door het aparte filter in de glazen raakt u niet zo snel vermoeid aan het eind van de dag.

Begrijpt u nu waarom u een computerbril nodig heeft?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *